Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtqvmdkvmjyvmtivmduvntavodk3l2jhbm5lcl8xlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Blog

De eerste 4 weken werken in het Buitenland

2015-11-09 12:00:00 +0000 by

W1siziisijiwmtuvmtevmdkvmtivmjmvntkvndm5l2zyb2ctodk3nde5xzy0mc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijywmhg0mdbcdtawm2uixv0

Geweldig! Je gaat nu écht werken in het buitenland, je nieuwe baan wacht op je. Je tickets zijn geboekt, je hotel gereserveerd voor de eerste week en je bent bijna klaar met het inpakken van je koffers. Op je afscheidsfeestje thuis krijg je een hoop vragen wat je allemaal gaat doen, nu je gaat werken in het buitenland, en dat zet je aan het denken. Om je goed op weg te helpen met wat je allemaal kunt verwachten in de eerste 4 weken werken in het buitenland, hier een overzicht met belangrijke zaken.
 

Allereerst zul je je moeten inschrijven in de gemeente van de stad/plaats nu je gaat werken in het buitenland 

Normaliter zal het bedrijf waar je komt te werken je daarin begeleiden. Vaak word je verteld bij welk gemeentekantoor je je moet melden en wat je allemaal mee moet nemen. Een formaliteit dus.
 

Je gaat werken in het buitenland, maar je werkt natuurlijk niet voor niks

Om je verdienste te ontvangen zul je in het buitenland een bankrekening moeten openen. Voor elk land gelden er andere regels om een bankrekening te openen. Allereerst zul je een contract moeten laten zien van het bedrijf waarvoor je werkt. Daarnaast een geldige ID-kaart of paspoort. Als laatst zul je vaak een bewijs van je adres moeten overhandigen. Dit bewijs is bijvoorbeeld een telefoonrekening met daarop je adres en naam. Dat brengt ons natuurlijk op het volgende punt van het vinden van een vaste woonplaats.
 

Een vaste woonplaats is essentieel als je gaat werken in het buitenland

Al de bedrijven waar wij mee werken zullen je actief helpen met het vinden van vaste woonruimte in het buitenland. Wel moet je beseffen dat het vinden van woonruimte in het buitenland niet vanzelf gaat. Naast het werken zul je ‘s avonds of in het weekend zelf bezichtigingen moeten plannen. Uiteindelijk kan je werkgever in het buitenland je tips geven over waar je wel en niet moet wonen in de stad, maar moet je zelf bepalen welke kamer/apartment je wil betrekken.
 

Maak vrienden

Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar ga actief op zoek naar nieuwe contacten wanneer je gaat werken in het buitenland. Een nieuwe plaats, een nieuwe stad, een nieuw land. Om daar het beste van te maken is het natuurlijk belangrijk dat je mensen vindt om die ervaring mee te delen en van je avontuur, werken in het buitenland, ook een geweldige tijd te maken.
 

Wil je meer weten over werken in het buitenland, of ben je zelf actief op zoek naar een baan buiten Nederland of België, contacteer Mitchell op mitchell@careertrotter.eu of bel hem op +353 15 24 24 20

comments powered by Disqus