Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtqvmdkvmjyvmtivmduvntavodk3l2jhbm5lcl8xlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Blog

Mijn eerste half jaar in een Recruitment Agency

2016-04-04 09:00:00 +0100 by Anneloes Geerdink

W1siziisijiwmtyvmdqvmduvmdcvmjqvmzevodq2l3jly3j1axrtzw50ltm5mdkxn185njbfnziwlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwinjawedqwmfx1mdazzsjdxq

Na 10 maanden wonen en werken in Ierland was het tijd voor mij om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging in Dublin. Waar te beginnen? Via mijn netwerk kwam ik in contact met Careertrotter. Na een lange maand met interviews kwam daar het verlossende telefoontje. Ik ga beginnen in recruitment! Inmiddels zijn we een half jaar verder. Hoe mijn eerste maanden zijn verlopen? Met ups en downs
Na wat training en rolspellen was op mijn derde dag het moment daar, pak de telefoon en ga maar bellen. Spreek de kandidaten en al doende leer je het beste, toch? Een lijst vol vragen, profielen voor me, ben ik begonnen. Taalbarrieres, notities maken, alles kwam op me af.


Na veel bellen, feedback krijgen, doorvragen, vergeten vragen, nog meer kandidaten komt daar na vijf wekend eindelijk de feedback van een klant. Mijn kandidaat had de baan aangeboden gekregen. Een kandidaat waar je veel mee hebt gesproken, begeleidt in het proces en een band had gecreerd. Yes, hij accepteerde de baan!! Dansend ben ik door het kantoor gegaan, mijn eerste plaatsing als recruiter was een feit. En dat geeft een kick. Ik zit op het goede spoor, ergens doe ik mijn baan goed als recruiter.
Vanuit die eerste plaatsing ga je verder, opzoek naar kandidaten die geholpen willen worden met een nieuwe baan in het buitenland. En deze zoektocht gaat niet zonder bellen. En dan heb je zo’n dag dat je alleen maar voicemails krijgt, zoveel, dat het een automatisch bandje wordt bij jezelf. Je hoort jezelf soms het ellendige riedeltje weer inspreken. 


In recruitment kom je veel verschillende kandidaten tegen. Zo heb je de ‘Ik wil niet bellen, maar mailen’-kandidaat, de ‘onbereikbare kandidaat’, de kandidaat die zich niet aan spraken houdt, de kandidaat die liegt en onzin vertelt, het verhaal klopt niet met CV, de kandidaat die jouw als recruiter niet vertrouwd en de ‘ Irriteerde’  kandidaat, waarom wij, recruiters, zoveel vragen stellen. Raar he? 
Dan is er nog de kandidaat die niet meer terug komt nadat je als recruiter hem/haar een baan hebt gestuurd om door te lezen. Telefoon/mail er wordt niet meer gereageerd, persoonlijk denk ik, laat dan even weten dat je geen interesse hebt, even goede vrienden, misschien hebben we ook nog wel anders voor je liggen. Nog vervelender, de kandidaat die zijn aanbod niet accepteerd, het was toch niet wat hij/zij zocht of er was competitie, een ander aanbod. 
Voor de laatste kandidaat heb ik de boksbal in ons kantoor gebruikt, een rondje gaan lopen en echt heel erg boos geworden, alleen heb ik dat aan deze kandidaat nooit kunnen vertellen.. Alles was geregeld, het hele proces heb ik de kandidaat begeleidt, introductie, voorbereiding van interviews, documenten regelen, de baan was aangeboden, ticket geboekt door het bedrijf.. De kandidaat onbereikbaar, tot op de dag van vandaag nooit meer gesproken. 


Maar na deze negativiteit weer even terug naar de ‘Ups’ van de recruiter. De leuke gesprekken met de kandidaten, de gemotiveerde enthousiaste kandidaat, waarmee je prettig samen werkt. Als recruiter vergeet ik het wel eens, maar met de banen die wij bieden in het buitenland veranderen wij een leven van een persoon, een nieuwe kans, een uitdaging. Een verandering die wij niet mee krijgen vanachter onze computer. Het mooiste is dan de emails die ik ontvang over blije dankbare kandidaat vanuit Europa die zonder mijn hulp daar niet zouden zitten.
 

Dus ben jij ook die kandidaat die graag geholpen wilt worden om er een positieve en nieuwe ervaring, een baan in het buitenland eruit te halen? Ik help je graag, na mijn eerste 6 maanden in recruitmet, ben ik nog niet uitgeleerd en wil ik nog veel enthousiaste kandidaten plaatsen.

 

comments powered by Disqus